28 Aralık 2013 Cumartesi

USB İLE FORMAT ATMA (WİNDOWS-XP WİNDOWS7-WİNDOWS8.1)

Merhaba arkadaşlar. Sizlere bu yazımda Windows 8 ve Windows 7 işletim sistemini nasıl usb ye yazacağınızdan bahsedeceğim.
     Birçok kişi halen daha format DVD si hazırlamakta ve sürekli olarak DVD ye para vermekte ayrıca çizilince de mecburen çöpe atılıyor. Ama USB ye yazınca hem USB den format attığımız için CD ye göre en az 2 kat daha hızlı oluyor hemde çizik sorunu olmayacağı için güvenli oluyor.
     Devir teknoloji devri diye boşa demiyoruz değil mi:). Neyse şimdi gelelim Windows 7 veya Windows 8 ISO dosyasını nasıl USB ye yazacağımıza. Öncelikle
Windows-USB-DVD-tool.exe  bu programı üzerine tıklayarak indiriniz ve bilgisayarınıza kurunuz.
     Şimdi sırası ile yaptıklarımı uygulayınız. Sadece 7 adımda format USB ‘ miz hazır olacaktır.

1) İlk olarak programı indirip bilgisayarınıza kurunuz.Daha sonra çalıştırınız.Aşağıdaki gibi bir ekran ile karşılaşacaksınız. Buradan BROWSE yazısına tıklayınız.

2.Şimdi bize ISO dosyamızı göstermemizi istiyor ISO dosyamızı seçip AÇ a tıklıyoruz.

3.ISO dosyamızıda gösterdikten sonra NEXT diyerek işleme devam ediyoruz.

4.Şimdi burada bize nereye yazacağını soruyor. Bu program sayesinde DVD ye de yazabiliriz. Ama biz teknolojiyi yakından takip edip uyguladığımız için USB DEVİCE seçeneğini seçerek USB ye yazdıracağız.

NOT:USB DE DOSYA VARSA BULUNAN DOSYALARIDA SİLER YANİ USB BOŞ OLMASI LAZIM

5.Bu ekranda bize Bilgisayarımıza takılı olan USB bellekleri getiriyor. SOL tarafta sarı renk ile çizdiğim yerden USB’mizi seçiyoruz. Daha sonra BEGİN COPYİNG diyerek Format işlemimizi başlatıyoruz.

6. Ve son. Bütün işlemlerimizi başarı ile gerçekleştirdik ve Format işlemimiz başladı %100 olduğunda bitmiş olacaktır ve normal format atar gibi format işleminizi gerçekleştirebilirsiniz.

7. Son olarak format yazdırma işleminin bitmiş hali de aşağıdadır. Bir sonraki yazımda görüşmek üzere esen kalın.


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder