13 Aralık 2013 Cuma

Bilgisayar Hızlandırma Yöntemleri

Kuşkusuz ki geçirdiğimiz günlerin vazgeçilmezlerinden olan bilgisayarlarımız her geçen gün biraz daha aşınıyor ve yavaşlıyor. Bilgisayarların yavaşlamasının birçok nedeni var aslında, say say bitmez. Her neyse arkadaşlar. Kendi yöntemlerimle ve birazda İnternet’in yardımıyla sizlere bilgisayarlarınızı nasıl hızlandıra-bileceğiniz hakkında birkaç tüyo vereceğim. Umarım işinize yarar..

Piriform adlı firmanın geliştirdiği bu yazılım bilgisayarımızın hızlanmasında büyük bir etken. Buraya tıklayarak indirebilirsiniz. Bu yazılım ile bütün tarayıcı geçmişleri, uygulama geçmişleri, kayıt defterinde bulunan sorunlu dosyaları ve daha birçok şeyi silerek-sorunları çözerek bilgisayarınızı rahatlatabilirsiniz.

Bilgisayarımız açıldıktan sonra arka planda gereksiz bir sürü program çalışır, bu da bilgisayarımızı yavaş kullandırır. Açılıştaki programları kapatmak için;
1-Başlat butonuna tıklayın.
2-Arama bölümüne “msconfig” yazın ve çıkan programı açın.
3-”Başlatma” butonuna tıklayarak virüs programınız hariç bütün her şeydeki tiki kaldırın ve değişiklikleri “Uygula” daha sonra da “Tamam” butonuna tıklayarak kaydedin.

Bilgisayarınızın yavaş çalışmasının sebebi yukarıdaki maddeler olmayabilir. Bilgisayarınızda virüs olabilir. Siz en iyi virüs programını kullandığınızı sanıp tarama yaptırsanız da virüs bulamazsınız çünkü günümüzdeki virüs programları işe yaramıyor. Malwarebytes-Anti Malware adlı virüs programını kurarak tarama yaptırın. Emin olun ki sizin beklediğinizden de fazla virüs bulup temizleyecektir. Program için gerekli cracki de İnternet aracılığıyla bulabilirsiniz.

Bilgisayarınızın dış görünüşüne hiçbir zaman için aldanmayın. Şimdi sizlere vereceğim maddeler ile görsel efektinizi ayarlayarak Windows’un görünümüyle ilgili ayarları özelleştirebilirsiniz.
1-Başlat düğmesine tıklayın. Arama kutusuna Performans Bilgileri ve Araçları yazın ve sonuç listesindePerformans Bilgileri ve Araçları‘na tıklayın.
2-Görsel efektleri ayarla‘ya tıklayın.
3-Burada bilgisayarınız için en iyi olanı Windows’un seçmesine, en iyi görünüm için ayarlama yapmaya veya en iyi performans için ayarlama yapmaya karar verebilirsiniz.

Bilgisayarınızdaki gereksiz gördüğünüz programları kaldırarak bilgisayarınızdan daha iyi verim alabilirsiniz. Bu işlemiDenetim Masası‘dan gerçekleştirebilirsiniz.

Kaynak : AHMET BİLMEZ

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder